Schoenenmerk Dr. Martens heeft een juridische procedure gestart tegen het handelsplatform Temu, omdat het platform naar verluidt de merknaam van Dr. Martens onrechtmatig gebruikt om een voorsprong in de concurrentie te verkrijgen.

Volgens berichten in The Times gebruikt Temu Google-advertenties waarin zowel de merknaam Dr. Martens als het merk Airwair worden genoemd om hun eigen laarzen te promoten. Deze advertenties zouden de advertenties van Dr. Martens zelf naar beneden drukken in de zoekresultaten van Google. Dr. Martens is hier niet tevreden mee en heeft daarom besloten juridische stappen te ondernemen.

Dr. Martens beweert dat Temu niet alleen de merknaam van Dr. Martens misbruikt, maar ook in strijd handelt met het advertentiebeleid van Google. Dit beleid verbiedt namelijk het schenden van handelsmerkrechten in advertenties. Het is echter niet altijd duidelijk of dit beleid ook geldt voor het gebruik van handelsmerken als zoekwoorden.

Een paar jaar geleden heeft Dr. Martens ook al een rechtszaak aangespannen tegen concurrent Shein, destijds vanwege de verkoop van namaakartikelen.