Logistic Force, een full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, heeft de activiteiten van VIA Logistics Professionals overgenomen. VIA Logistics Professionals levert diensten rond werving & selectie, detachering, zzp-bemiddeling en het faciliteren van opleidingstrajecten en richt zich op hoog opgeleide professionals in de supply chain en logistiek. De activiteiten van VIA verbreden het dienstenaanbod van Logistic Force, dat via deze overname een brug slaat naar functies in het hogere management. Gezamenlijk verwachten beide ondernemingen de komende jaren verder hun marktaandeel te kunnen vergroten. Meerderheidsaandeelhouder FIELDS Group begeleidde Logistic Force bij deze overname.

De overname van VIA past naadloos in de groeiambitie van Logistic Force om in de Benelux toonaangevend marktleider in de transport en logistiek te worden. “De overname van VIA geeft ons toegang tot het bemiddelen van hogere kantoorfuncties en zzp’ers, daar waar Logistic Force zich voornamelijk concentreert op het leveren van chauffeurs & personeel voor op de logistieke werkvloer. Beide ondernemingen vullen elkaar perfect aan: VIA brengt ons toegang tot een nieuw segment en Logistic Force biedt VIA de faciliteiten om versneld te groeien binnen ons landelijke infrastructuur en klantenportfolio”, aldus Martin van Dijk, CEO van Logistic Force. Het merk VIA Logistics Professionals blijft bestaan en gaat opereren onder de paraplu van Logistic Force. De activiteiten van Logistic Force Recruit worden ondergebracht bij het label VIA Logistics Professional.

VIA Logistics Professionals heeft een sterke naam in de logistieke sector en maakte de afgelopen jaren een gezonde groei door. De komende jaren verwacht men deze groei in samenwerking met Logistic Force voort te zetten: “Samen met Logistic Force verwachten we de komende jaren het VIA-label versneld geografisch uit te kunnen breiden in de voor ons relevante regio’s. Via deze samenwerking zullen we onder andere toegang krijgen tot een netwerk van marktpartijen waar wij momenteel zelf nog niet aanwezig zijn. Dit biedt directe mogelijkheden voor verdere groei en ontwikkeling van de VIA-activiteiten. We hopen daarnaast via ons reeds opgebouwde eigen netwerk ook een steentje bij te kunnen dragen aan de groeiambities van Logistic Force”, aldus de directie van VIA.