Tradebyte, de Europese marketplace-integrator van de Zalando Group, is nu gekoppeld aan ZEOS (Zalando E-commerce Operating System). Daardoor kunnen gebruikers van ZEOS niet alleen op Zalando en via hun eigen webshop verkopen, maar kunnen zij hun producten verkopen op de meer dan negentig internationale marketplaces via Tradebyte en de fulfilment aan ZEOS overlaten. De koppeling maakt het veel makkelijker om internationaal te groeien en snel te verzenden vanuit één voorraad.

Online verkoop via marktplaatsen groeit al jaren en de platformisering neemt nog steeds toe. Naast algemene marketplaces winnen gespecialiseerde platforms terrein. Zalando is uitgegroeid tot een toonaangevend Europees online platform voor mode en lifestyle, mede dankzij de aanbiedingen van zijn marketplace-partners. Met klanten in 25 landen biedt de modewinkel van Zalando een uitgebreid assortiment van meer dan 6.000 merken.

Tradebyte opent de poort naar meer dan 90 marketplaces
Merken en online retailers kunnen Zalando en andere platforms gebruiken om efficiënt hun verkoop te bevorderen, zowel nationaal als internationaal. Tradebyte, opgericht in 2009, biedt integraties met meer dan 90 marketplaces, waaronder uiteraard Zalando, maar bijvoorbeeld ook About You en Otto. Naast het bedienen van online verkopers en bestaande platforms, levert Tradebyte ook diensten aan retailers die hun eigen marketplace willen opzetten. Sinds eind vorig jaar heeft Tradebyte zich opnieuw in Nederland gevestigd, om de Benelux- markt te bedienen. Tot zijn Nederlandse klanten behoren G-Star, Hunkemöller en WE Fashion. 

Multi-channel fulfilment door ZEOS
Tradebyte is nu gekoppeld aan ZEOS, het B2B-label van Zalando. ZEOS vercommercialiseert de mogelijkheden van Zalando, te beginnen met multi-channel fulfilment: ZEOS Fulfilment stelt merken en retailers in staat om producten met één integratie vanuit één voorraad te verkopen via verschillende kanalen, inclusief hun eigen webshop. Daarmee kunnen ze sneller leveren aan klanten in heel Europa.

ZEOS wil een zogenoemd operating system creëren, een besturingssysteem voor de mode- en lifestyle- industrie. Dit systeem zal merken en retailers in staat stellen om hun multi-channel handel in heel Europa te overzien binnen één geïntegreerd platform. 

Dankzij de koppeling tussen Tradebyte en ZEOS kunnen merken en online retailers uit de Benelux nu artikelen verkopen vanuit één voorraad op eigen kanalen, op Zalando en op de meer dan negentig platforms in het Tradebyte-netwerk.​

​​​​​​