Albert Heijn en Vakbond FNV hebben een nieuwe cao afgesloten voor de distributiemedewerkers, met een loonsverhoging van gemiddeld 5%. De overeenkomst, die nog moet worden goedgekeurd door de vakbondsleden, betreft ongeveer 6.000 werknemers en heeft een looptijd van een jaar.

In de cao is een loonstijging van 4% opgenomen plus een extra € 0,16 per uur. Voor parttimers die enkel op zaterdagen werken, stijgt de toeslag naar 35%, en voor uitzendkrachten kan de toeslag oplopen tot 75%.

Shefania Sewbaks, FNV-bestuurder Handel, licht toe: "Dit resultaat hebben wij bereikt door de kracht van onze leden bij Albert Heijn, die duidelijk hebben laten weten wat zij wilden en hun collega’s hebben betrokken bij het overleg. We hebben nu niet hoeven staken gelukkig."

De cao omvat ook maatregelen tegen hoge werkdruk en voorziet in een aanpak van het groeiende aantal uitzendkrachten. Er is afgesproken dat bij vertrek van vaste medewerkers nieuwe werknemers ook in vaste dienst komen, om de balans in dienstverbanden te bewaken.

Verder blijft de zogeheten zwaarwerkregeling (RVU) actief tot eind 2025, waardoor werknemers met fysiek zware functies eerder kunnen stoppen met werken.

Tot slot is overeengekomen dat alle cao-regelingen worden geëvalueerd op mogelijke ongelijke effecten voor verschillende werknemersgroepen, als onderdeel van Albert Heijn's en FNV's streven naar gelijkheid op de werkvloer.