Vitesco Technologies heeft een strategische samenwerking met DHL Supply Chain aangekondigd. Vanaf maart 2024 zal DHL de logistieke stromen van twaalf Europese vestigingen van Vitesco Technologies centraal beheren vanuit het LLP Center of Excellence in Warschau, Polen. Dit omvat ongeveer 100.000 transportbewegingen binnen de toeleveringsketen, wat neerkomt op ongeveer een derde van het totale vrachtvolume van Vitesco Technologies.

Thomas Kirchermeier, hoofd van Supply Chain Management bij Vitesco Technologies, benadrukt de ambitie om tegen 2040 CO2-neutraal te opereren. "Duurzame logistieke oplossingen zijn een belangrijke stap op deze weg, die we nu samen met DHL Supply Chain zullen zetten."

DHL Supply Chain zal als leidende logistieke partner de vrachtvolumes van Vitesco Technologies bundelen met die van andere grote bedrijven om synergie-effecten te creëren. Dit stelt hen in staat om de snelste, veiligste, meest milieuvriendelijke en kosteneffectieve transportoplossingen te bieden, wat de robuustheid en betrouwbaarheid van de toeleveringsketens ten goede komt.

De samenwerking tussen Vitesco Technologies en DHL Supply Chain maakt ook een betere transparantie van transportroutes mogelijk, wat leidt tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Dit wordt bereikt door leveringen te combineren en in toenemende mate te vertrouwen op transport met lage en nul koolstofemissies.

Hendrik Venter, CEO van DHL Supply Chain Europe, Midden-Oosten & Afrika, ziet in de samenwerking een weg naar verdere wereldwijde groei. "Met onze focus op het consistent standaardiseren en orkestreren van logistieke processen, willen we de uitstoot van broeikasgassen verder minimaliseren, de efficiëntie van de toeleveringsketens maximaliseren en hun veerkracht verbeteren."