PepsiCo gaat zijn opslag- en distributieprocessen in de Belgische chipsfabriek in Veurne moderniseren door de installatie van een geavanceerd Automated Pallet Shuttle-systeem met transferwagens, ontwikkeld door Mecalux. Deze stap is gericht op het ondersteunen van de hoge productiesnelheid van de fabriek, die dagelijks 2 miljoen zakken chips en andere snacks produceert.

De nieuwe volledig geautomatiseerde opslag- en retrievalsysteem (AS/RS) wordt gekoppeld aan de productielijnen van de fabriek via een transportsysteem van meer dan 100 meter lang. Dit systeem omvat vier gangpaden met aan elke zijde twee blokken stellingen. Twaalf transferwagens, één op elk opslagniveau, zullen de goederen naar de juiste opslagkanaal verplaatsen waar een gemotoriseerde shuttlewagen de pallets automatisch naar hun locatie transporteert.

Om de efficiëntie en realtime voorraadcontrole te verhogen, implementeert PepsiCo ook het Easy WMS magazijnbeheersysteem van Mecalux. Dit systeem wordt geïntegreerd met PepsiCo’s ERP-systeem om een soepele bedrijfsvoering te waarborgen, de productstroom te coördineren van productie tot AS/RS en voorbereiding voor distributie te optimaliseren.

De Veurne fabriek, die 25 jaar geleden door PepsiCo werd overgenomen, is uitgegroeid tot een van de grootste productieplants voor chips en snacks in Europa. Met een oppervlakte van meer dan 40.000 m² en bekend om zijn vooruitstrevende en duurzame technologieën, produceert de fabriek populaire merken zoals Lay’s, Doritos, Bugles en Cheetos. Dit nieuwe AS/RS systeem zal een aanvulling zijn op de reeds bestaande faciliteiten.