Lufthansa Cargo start binnenkort een exclusieve lijnvlucht voor de Chinese e-commerce gigant Temu. Bronnen verklaren tegen de Duitse vaksite aero.de dat er vanaf april driemaal per week een Boeing 777F zal vliegen tussen Frankfurt en Zhengzhou, exclusief voor het vervoer van Temu's goederen.

De exclusieve vrachtroute voor Temu valt samen met het toenemende succes en de controverses rond Chinese e-commerce apps in Europa. Deze e-commerceplatforms, waaronder Temu en Shein, liggen onder vuur vanwege zorgen over oneerlijke handelspraktijken en het niet naleven van EU-normen. Zo bleek uit onderzoek van de Toys Industries of Europe (TIE) dat alle 19 via Temu aangeschafte speelgoedproducten niet voldeden aan EU-richtlijnen, met in één geval een boriumgehalte dat 11 keer hoger was dan toegestaan.

Ondanks deze kritiek blijft de vraag naar producten van dergelijke platforms hoog, met alleen al 400.000 pakketten die naar Duitsland worden verzonden. De opkomst van de Chinese e-commerceplatformen hebben geleid tot een scherpe stijging van de luchtvrachttarieven en capaciteitsproblemen. Ook gaan er geruchten dat Temu eigen luchtvaartplannen aan het ontwikkelen is.