Mercedes-Benz Trucks introduceert de nieuwe Actros L, die vanaf nu te bestellen is en waarvan de productie eind van het jaar wordt gestart. De truck markeert een nieuw tijdperk in transportefficiëntie en -veiligheid, mede door zijn geavanceerde ProCabin ontwerp en verbeterde aerodynamica. Deze innovaties beloven tot drie procent brandstofbesparing, ondersteund door de vernieuwde OM 471-motor.

Verder verhoogt de Actros L de veiligheid op de weg met systemen als Active Brake Assist 6 en Active Sideguard Assist 2, die de al strenge veiligheidsnormen overtreffen. "We hebben ons vlaggenschip op vele fronten geoptimaliseerd," zegt Rainer Müller-Finkeldei van Mercedes-Benz Trucks, wijzend op de ingrijpende vernieuwingen van het model.

De Actros L staat niet alleen voor efficiëntie en veiligheid, maar ook voor comfort en geavanceerde digitalisering, met toekomstige updates zoals de Multimedia Cockpit Interactive 2. Mercedes-Benz Trucks zet met de Actros L nieuwe maatstaven in de zware dieselvrachtwagensector, gericht op het verminderen van operationele kosten en het verhogen van de algehele efficiëntie voor gebruikers.