Bpost versterkt zijn commitment aan duurzaamheid met de toevoeging van 22 nieuwe dubbeldektrailers (DDT) aan zijn vloot. Deze uitbreiding komt bovenop de 16 reeds bestaande trailers, waarvan vijf uitgerust zijn met zonnepanelen.


Sinds 2020 zet bpost deze dubbeldekopleggers in, herkenbaar aan hun groene opdruk, om de efficiëntie van transport te verhogen. Met deze trailers is het mogelijk om het aantal ritten en de afgelegde kilometers met 30% te verminderen tegen 2030 en met 40% tegen 2040, doordat ze 60% meer lading kunnen vervoeren dan standaardopleggers.

De nieuwe lichting DDT's komt met geavanceerde functies, inclusief een beweegbare laadvloer en zonnepanelen die de energie voorzien voor zowel de laadvloer als de laadklep.

bpost is ook bezig met het vergroenen van zijn overige voertuigen. De vloot omvat momenteel 345 trekkers en 276 vrachtwagens, waarvan 50 rijden op LNG. De eerste elektrische vrachtwagen wordt verwacht in september, als onderdeel van bpost's strategie om het wagenpark te vernieuwen in lijn met de hoogste Euro-norm.

Voor de leveringen van de 'last mile' heeft bpost al een indrukwekkende vloot van 7.550 duurzame voertuigen, waaronder 2.800 fietsen en 2.550 elektrische fietsen, 1.850 elektrische bestelwagens, en 350 elektrische driewielscooters. Dit onderstreept bpost's ambitie om een voortrekkersrol te spelen in duurzame logistiek en zijn CO2-uitstoot met 55% te verminderen tegen 2030, met als doel een volledig uitstootvrije 'last mile'-levering.