Onlangs heeft PrinsenZwam de cargobike sponsoractie in Breda gewonnen. Deze wedstrijd is een initiatief van Renault Trucks, Bluekens, en Kleuster Freegônes, georganiseerd ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe cargobike showroom. Het initiatief heeft als doel lokale ondernemers te belonen die zich inzetten voor een duurzamere economie.


PrinsenZwam, bekend om zijn circulaire bedrijfsmodel, gebruikt koffiedik om oesterzwammen te kweken. Deze zwammen worden lokaal geleverd aan restaurants en consumenten, waarna de overgebleven materialen als organische mest dienen. Met de gewonnen cargobike plant PrinsenZwam zijn inzamel- en distributieprocessen verder te verduurzamen.

Han Buijsse van PrinsenZwam uitte zijn enthousiasme over de winst: "Dit is een geweldige bevestiging van ons harde werk en onze missie. We kijken ernaar uit om de cargobike in te zetten en zo onze logistiek nog duurzamer te maken."

De cargobike, met een laadvolume van 2 kuub, biedt PrinsenZwam een efficiënte oplossing om hun bedrijfsvoering te verduurzamen en bij te dragen aan de reductie van CO2-uitstoot in de stad. "We hopen met de extra volumes verder te kunnen opschalen en nieuwe partners te vinden die mee willen helpen de circulaire economie in Breda te laten groeien", voegt Han toe.