Binnenkort begint in Enter de bouw van het grootste openbare laadplein voor vrachtwagens in Nederland. Dit project is een samenwerking tussen AVIA VOLT en Brink XL. De locatie voor dit laadplein is aan de Bleek 8, direct naast het huidige pand van Brink XL, dat nu nog als parkeergelegenheid voor het personeel dient. Henk Brink van Brink XL en Bart Leussink van AVIA VOLT, vertegenwoordigers van deze twee familiebedrijven, hebben hun krachten gebundeld.


De eerste fase van het project zal zes laadpunten omvatten, waarmee vrachtwagens tegelijkertijd kunnen laden met een vermogen tot 400 kW. “Na uitvoerige besprekingen en het opzetten van de samenwerking met AVIA VOLT, zijn we trots om eindelijk dit geweldige nieuws te kunnen delen”, aldus Henk Brink, die de duurzame ambities van zijn bedrijf benadrukt. AVIA VOLT heeft de handen ineengeslagen met het Finse Kempower voor een laadoplossing die het beschikbare vermogen dynamisch verdeelt, waardoor de efficiëntie wordt geoptimaliseerd.

Bart Leussink legt uit dat de ontwikkeling van het laadplein in twee fasen zal plaatsvinden, met een geplande uitbreiding naar tien laadpunten en de integratie van eigen energieopwekking en -opslag in de tweede fase. “We delen de bouw van het laadplein op in twee fases”, zegt Leussink, die de verwachte groei in de markt voor elektrische trucks en bijbehorende laadbehoefte benadrukt.

Het partnerschap tussen AVIA Weghorst, waar AVIA VOLT onderdeel van uitmaakt, en Brink XL, een specialist in de distributie van lengtegoederen, bouwt voort op een reeds bestaande relatie. De bouw van dit laadplein markeert een significante stap voorwaarts in de verduurzaming van de transportsector en sluit aan bij de bredere ambities op het gebied van energietransitie.