Shell Recharge heeft zich aangesloten bij het wereldwijde initiatief Drive to Zero, gericht op het versnellen van de invoering van (middel)zware voertuigen zonder uitstoot. Dit programma, onderdeel van het Clean Energy Ministerial-forum en mede geleid door Calstart en de Nederlandse overheid, streeft ernaar dat tegen 2030 dertig procent van de verkochte (middel)zware voertuigen emissievrij is, met als uiteindelijk doel een volledige overgang naar nul uitstoot in 2040.

Istvan Kapitany, executive vice-president Shell Mobility, benadrukt de uitdaging en noodzaak van deze transitie: “Hoewel de elektrificatie van auto’s en bestelwagens in veel markten al in volle gang is, is middelzwaar en zwaar wegvervoer een veel moeilijker sector om uitstoot in te verminderen. Daarom is een aanzienlijke en gecoördineerde inspanning nodig om de uitstoot van deze belangrijke voor de wereldeconomie cruciale sector, af te bouwen.”

Shell zet zich al langer in voor de principes van Drive to Zero, getuige de opening van het eerste truckstation in Nederland, Eindhoven Acht, waar diverse energiebronnen voor transport worden aangeboden, waaronder snelladers voor e-trucks, bio-LNG, hernieuwbare diesel en traditionele brandstoffen. Daarnaast installeert Shell steeds vaker snelladers bij logistieke bedrijven om de overstap naar elektrisch rijden te faciliteren.