In Leeuwarden is onlangs de eerste paal geslagen voor een nieuwe vestiging van Technische Unie, de grootste technische groothandel van Nederland. Dit project markeert de voortzetting van een succesvolle samenwerking tussen Technische Unie en bouwbedrijf Aan de Stegge Twello, die al zes eerdere projecten samen hebben gerealiseerd.

Deze nieuwe vestiging, een project onder leiding van Sonepar Nederland Information Services BV als opdrachtgever en eigenaar, belooft een moderne toevoeging te zijn aan het groeiende netwerk van Technische Unie. Met een vloeroppervlakte van 4.500 m², uitgerust met elf laad- en losdocks, wordt het gebouw opgezet volgens de nieuwste duurzame normen en streeft het naar een energielabel A+++.

Het ontwerp, ontwikkeld in samenwerking met BURO DUCK B.V., combineert een servicecentrum, een uitgiftepunt, kantoorfaciliteiten en logistieke operaties onder één dak. Een bijzondere toevoeging is de showroomfunctie op het dak, waar de nieuwste installaties tentoongesteld zullen worden.

De oplevering van de vestiging staat gepland voor september 2024. Dit project onderstreept de ambitie van Technische Unie om haar fysieke aanwezigheid in Nederland verder uit te breiden en te innoveren in haar service- en leveringsmogelijkheden.