Coolblue heeft onlangs zijn aanwezigheid in Duitsland aanzienlijk vergroot door zijn bezorgservice CoolblueLiefer uit te breiden naar het Rijn-Maingebied, een strategische zet die de elektronicagigant dichter bij een potentiële klantenkring van 5,3 miljoen inwoners brengt.

Met deze uitbreiding belooft Coolblue levering en installatie van grote huishoudelijke apparaten zoals koelkasten en wasmachines binnen één dag vanuit hun depot in Kelsterbach, nabij Frankfurt.

Sinds zijn intrede op de Duitse markt in 2020, beperkte Coolblue zich oorspronkelijk tot de regio's Düsseldorf en Essen. Deze nieuwste uitbreiding markeert een significante groei van zijn fysieke en logistieke voetafdruk in het land, met plannen om het aantal winkels te verdubbelen tot vier. "Het bedrijf onderhandelt nog over de locatie van een derde magazijn, maar er is niets concreets," onthult Bart van der Vis, de Duitsland-baas van Coolblue, in een gesprek met Lebensmittel Zeitung.

Deze ambitieuze uitbreiding brengt financiële uitdagingen met zich mee. Hoewel Coolblue in 2023 een positief bedrijfsresultaat van 25 miljoen euro rapporteerde, een sterk contrast met de resultaten van marktleider Media-Markt, heeft het bedrijf te maken gekregen met een significante afname van de beschikbare liquide middelen, die met 170 miljoen euro daalden tot slechts 9 miljoen euro.