Volgens bronnen dichtbij de onderhandelingen, die het Duitse vakblad Manager Magazin aanhaalt, is Getir in vergevorderde gesprekken om zijn Duitse concurrent Flink over te nemen. Met de deal zou een bedrag van ruim 700 miljoen euro gemoeid zijn.

De onderhandelingen over de overname zouden zich in een gevorderd stadium bevinden, hoewel Flink nog alternatieve financieringsopties onderzoekt. Flink, dat in Europa een omzet rapporteert van 560 miljoen euro – bijna het dubbele van die van Getir – zou bij een overname mogelijk de krachten bundelen met Getir in een joint venture. Dit zou Getir een dominante positie op de markt kunnen opleveren, na de eerdere overname van Gorillas eind 2022.

De grootte van deze potentiële fusie roept vragen op over de goedkeuring van toezichthouders. Het is nog onduidelijk of instanties zoals de Duitse ACM en de Europese Commissie een onderzoek zullen starten naar de overname. Dit strategische manoeuvre van Getir kan de concurrentiedynamiek binnen de Europese flitsbezorgingssector aanzienlijk wijzigen.