JD Logistics, de logistieke tak van het Chinese e-commercebedrijf JD.com, heeft een aanzienlijke uitbreiding van zijn internationale express bezorgservice aangekondigd. De uitbreiding maakt het voor particulieren en bedrijven mogelijk vanuit bijna elke regio in China internationale zendingen te versturen naar wereldwijde bestemmingen.

De internationale expressdienst, die in december 2023 werd gelanceerd, heeft zich snel ontwikkeld tot een belangrijke speler voor de verzending van een breed scala aan producten, waaronder documenten en kleding, met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland als populairste bestemmingen.

"JD Logistics maakt gebruik van ons uitgebreide netwerk en onze logistieke expertise om snelle, betrouwbare en hoogwaardige logistieke diensten te leveren," aldus een woordvoerder van JD.com. Met de inzet van JD's eigen koeriers en logistieke netwerk, belooft de dienst een snelle en traceerbare verzending van internationale expresszendingen, met de mogelijkheid tot het ophalen van pakketten binnen één uur.

De uitbreiding van JD.com op de internationale markt wordt ondersteund door samenwerkingen met grote spelers zoals Geopost en Evri, die bijdragen aan het verstevigen van JD's positie in Europa en het faciliteren van toegang voor Europese bedrijven tot de Chinese markt. JD past ook magazijnopslag toe buiten China, waardoor het in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Australië vaak binnen twee tot drie dagen kan leveren.