DFDS, een van de grootste scheepvaart- en logistieke bedrijven in Noord-Europa, heeft zijn inzet voor milieuvriendelijke transportoplossingen bekrachtigd met een nieuwe bestelling van 100 elektrische trucks bij Volvo Trucks. Met deze bestelling groeit de vloot van DFDS naar 225 zware elektrische trucks, waarmee het volgens eigen zeggen de grootste vloot van elektrische vrachtwagens in Europa heeft.

De bestelling versterkt de toewijding van DFDS aan duurzame transportoplossingen, een antwoord op de toenemende vraag naar milieuvriendelijke vervoerswijzen. "Ik ben erg trots om onze nauwe samenwerking met DFDS voort te zetten. Deze bestelling voor nog eens 100 Volvo elektrische trucks is een bewijs van hun vertrouwen in ons bedrijf. De grote uitbreiding van DFDS’ elektrische truckvloot toont aan dat emissievrij transport hier en nu een haalbare oplossing is", aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Tot nu toe heeft DFDS, naast de recente order, in totaal 125 zware elektrische trucks van Volvo aangeschaft. Met 95 reeds operationele elektrische Volvo trucks in Zweden, Denemarken, Litouwen, België en Nederland, en de resterende 30 die in 2024 geleverd zullen worden, heeft DFDS eind 2023 zijn uitstoot van broeikasgassen met 1.516 ton verlaagd.

De nieuwe elektrische trucks zullen worden ingezet in negen Europese markten, waaronder het VK, Ierland, Nederland, België en Zweden, en behoren tot de bijgewerkte en energie-efficiëntere modellen van Volvo FH Electric en FM Electric.

Niklas Anderson, EVP, Logistic Division bij DFDS, benadrukt: “We willen de transitie naar duurzamere wegtransporten stimuleren. Onze groeiende vloot elektrische trucks draagt niet alleen bij aan het verminderen van de klimaatimpact van onze operaties. Het stelt DFDS ook in staat om meer bedrijven te ondersteunen die hun toeleveringsketens willen decarboniseren. De 100 nieuwe elektrische trucks onderstrepen onze inzet om de ontwikkeling vooruit te helpen.”

Sommige van de nieuwe elektrische trucks zullen worden gebruikt voor het vervoeren van goederen naar en van de Volvo Trucks-assemblagefabriek in Göteborg.

Sinds 2019 heeft Volvo Trucks elektrische trucks verkocht aan klanten in 45 landen op zes continenten. Volvo biedt momenteel de breedste productreeks in de industrie aan met acht elektrische modellen, geschikt voor een zeer breed scala aan transporttaken in en tussen steden.