Onlangs is de start van de bouw aangevangen van wat het grootste distributiecentrum van Nederland moet worden. Vrolijk Groep, samen met opdrachtgever DSV - Global Transport and Logistics, de Gemeente Moerdijk en Port of Moerdijk, vierde dit moment door op Logistiek Park Moerdijk symbolisch de eerste palen te slaan.

Dit ambitieuze project, met een omvang van 240.000 m² en een omtrek van ruim 4 km, is niet alleen indrukwekkend vanwege de oppervlakte. Het distributiecentrum zal beschikken over 136 docks voor het laden en lossen van goederen en een dak dat niet alleen plaats biedt aan auto’s, maar ook aan zonnepanelen. "Met maar liefst 240.000 m², een omtrek van ruim 4 km, 136 docks voor laden en lossen en een dak waar plek is voor auto’s én zonnepanelen, vertegenwoordigt dit project goed onze innovatieve ambities," somde de Vrolijk Groep op in een persbericht.

Verder zetten de partijen in op duurzaamheid, door te streven naar een BREEAM Excellent-certificaat. De Vrolijk Groep kijkt uit naar een voorspoedige bouw en een succesvolle samenwerking met DSV en alle betrokken onderaannemers. Een opleverdatum is nog niet bekend gemaakt.