DHL is gestart met de bouw van een nieuwe nationale sorteerhub voor pakketten in Zwolle. Met een investering van 60 miljoen euro wordt deze energieneutrale faciliteit de vijfde sorteerhub van DHL in Nederland, een centrale schakel in het DHL-netwerk dat de 130 CityHubs direct belevert.

De nieuwe sorteerhub, strategisch gepositioneerd om de spil van Noordoost-Nederland te worden, zal naar verwachting voor de eindejaarsdrukte van 2025 operationeel zijn en heeft de capaciteit om 200.000 pakketten per dag te verwerken. De ceremonie, in het bijzijn van burgemeester Snijders en wethouder Duurzame Economie Paul Guldemond, benadrukte het belang van duurzaamheid en regionale ontwikkeling.

"Wij zijn verheugd dat DHL kiest voor een gebouw met een maximale duurzaamheidsscore. Dit past binnen de economische visie van Regio Zwolle en ondersteunt lokale bedrijven bij het verlagen van hun CO2-uitstoot," aldus wethouder Guldemond.

De sorteerhub beslaat 21.000 m2 aan logistieke ruimte en 1.300 m2 aan kantoorruimte en biedt een moderne werkplek voor meer dan 300 medewerkers. Het pand voldoet aan de hoogste BREEAM-duurzaamheidsnormen, wordt gasloos en zal zelfvoorzienend zijn qua stroom door middel van zonnecollectoren.

Roelof Hofman, COO van DHL eCommerce Benelux, ziet de nieuwe hub als een perfecte aanvulling op het duurzame netwerk van DHL: “Met de nationale sorteerhub in Zwolle wordt ons op duurzaamheid geënte netwerk verder vervolmaakt.”

Dit project bevestigt niet alleen de inzet van DHL voor duurzame logistiek, maar erkent ook de strategische ligging van Zwolle als verbindende factor tussen de Randstad en Noordoost Nederland.