CB, toonaangevend in logistieke dienstverlening, heeft een grote stap gezet richting duurzaamheid met de ondertekening van een contract met ProfiNRG voor de installatie van meer dan 2.400 zonnepanelen op het dak van hun nieuw te bouwen magazijn in Culemborg. Het zonnedak stelt CB in staat om jaarlijks 1.300.000 kWh aan energie op te wekken, wat overeenkomt met de energiebehoefte van circa 375 huishoudens.

"Bijzonder is dat we met het zonnedak onze eigen energievoorziening creëren voor het nieuwe magazijn," aldus een woordvoerder van CB. Dit initiatief benadrukt de ambitie van het bedrijf om een actieve rol te spelen in de energietransitie en de impact op het milieu te minimaliseren.

Het nieuwe magazijn, dat in de herfst van 2024 in gebruik wordt genomen, zal niet alleen door zonne-energie worden voorzien, maar ook andere duurzame maatregelen omvatten. Het pand is ontworpen om het BREEAM Excellent certificaat te ontvangen, wat staat voor een duurzaam gebouw door onder andere hergebruik van materialen, duurzame materiaalkeuzes, en gasloos verwarmen.

Dit is het tweede gebouw van CB dat met zonnepanelen uitgerust wordt. In 2021 werd het nieuwe bakkenmagazijn in gebruik genomen, uitgerust met zonnepanelen die jaarlijks ongeveer 500.000 kWh aan zonnestroom opwekken.