Fidelity International heeft voor haar Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund een nieuw logistiek object van 34.000 m² in Oosterhout verworven van Rietveld Logistics Group. Het pand is langdurige verhuurd aan een Duitse supermarktketen en is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, vlakbij de binnenlandse containerterminal in Oosterhout (OCT).

Het object valt op door zijn ligging, hoogstaande technische en ESG-standaarden, waaronder een BREEAM Excellent certificaat en EPC A+++. Deze aankoop versterkt de focus van het fonds op de pan-Europese logistieke sector, essentieel voor de strategie om te investeren in kwalitatief hoogwaardige kernactiva in topmarkten binnen continentaal Europa.

Maarten Frouws, portefeuillebeheerder bij Fidelity International, licht toe: “De langdurige lease met een sterke huurder maakt dit een defensieve investering die goed past bij de investeringsstrategie van het Fonds. Het biedt onze investeerders een sterke en stabiele inkomstenstroom en potentieel voor kapitaalwaardering in de toekomst.”

Fidelity International werd geadviseerd door Greenberg Traurig, BBN, CBRE en BDO, en de verkoper Rietveld Logistics Group, geadviseerd door JLL en Taylor Wessing, markeert de tweede grote logistieke investering van het fonds in recente maanden, waarmee de EUR 1,2 miljard aan activa in het fonds verder wordt versterkt.

Juan Dagniaux, Managing Director bij Rietveld Logistics Group, voegt toe: "We zijn verheugd om waarde toe te voegen aan het logistieke portfolio van Fidelity International. Tijdens de initiële gesprekken vonden we al snel synergie tussen onze bedrijven en we kijken uit naar de toekomstige uitbreidingen."