PostNL gaat de komende jaren duizenden extra pakketbezorgers aanwerven. De focus zal liggen op vaste arbeidsovereenkomsten, duurzame samenwerkingen en klimaatvriendelijk leveren.

Het doel is dat op termijn zeker de helft van alle pakketten in Nederland wordt bezorgd door pakketkoeriers in dienst van PostNL. Dat is nu 1.900 mensen en dat gaat naar ongeveer 6.000.

In 2015 hadden alle zzp'ers een vast contract bij PostNL en meer recentelijk hadden alle postkoeriers een direct vast contract. PostNL werkt ook nauw samen met sociale werkplaatsen in het hele land en biedt werkgelegenheid aan zo'n 1.600 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

PostNL heeft ambitieuze klimaatdoelen gesteld en zet zich in voor zero emissie op de last mile in 2030. Grote bedrijven hebben meer ruimte om te investeren in e-mobiliteit, laadinfrastructuur en andere klimaatvriendelijke maatregelen. PostNL vergoedt de meerprijs van één elektrische pakketbox en geeft een eenmalige bonus van 2.000 per bestelde elektrische pakketbox in 2022.