DHL Global Forwarding heeft in samenwerking met Fraport AG, de eigenaar en exploitant van Frankfurt Airport (FRA), de bouw van een nieuw luchtvrachtcentrum aangevangen. Het nieuwe centrum, dat naar verwachting medio 2025 zijn deuren zal openen, belooft een significante uitbreiding en modernisering van DHL Global Forwarding's grootste Duitse luchtvrachtfaciliteit.

Met 55.000 vierkante meter aan ruimte zal het nieuwe distributiecentrum niet alleen de bestaande capaciteit van DHL vergroten, maar ook dienen als het nieuwe Europese hoofdkwartier van StarBroker, DHL Global Forwarding's interne serviceprovider voor chartervluchten.

"Gelegen in het hart van Europa, is Frankfurt Airport van centraal belang als internationale hub voor ons wereldwijde luchtvrachtnetwerk," verklaart Tobias Schmidt. "We zijn erg blij dat we in nauwe samenwerking met Fraport een grotere, duurzamere locatie hebben kunnen ontwikkelen. De nieuw gecreëerde ruimte zal ons in staat stellen om de transportvolumes voor onze klanten nog sneller en efficiënter te verwerken."

Het nieuwe vrachtcentrum, dat ongeveer 24.500 vierkante meter aan nieuwe hallruimte en 3.000 vierkante meter aan flexibele kantoor- en sociale ruimte zal bieden, is ontworpen met de nieuwste ecologische criteria in gedachten. De faciliteit zal ook beschikken over ruim voldoende vrachthoven, 25 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en zo'n 185 parkeerplaatsen voor auto's. Bij voltooiing zal de hal 54 poorten en cross-docks hebben, met ruim bemeten rij- en manoeuvreerterreinen, en extra, aparte buitenparkeergelegenheid voor vrachtwagens.

Anke Giesen licht toe: "De eerste steenlegging van dit eersteklas luchtvrachtcentrum maakt deel uit van de continue ontwikkeling van Frankfurt Airport als Europa's toonaangevende luchtvrachthub. Dit gebouw zal voldoen aan de strengste ecologische en economische eisen voor moderne vrachtafhandelingsfaciliteiten. Hiermee wordt DHL Global Forwarding in de beste positie gebracht om haar luchtvrachtbedrijf naar een hoger niveau te tillen. De realisatie van dit complexe project is tevens een getuigenis van het buitengewoon brede portfolio en de bewezen expertise van het vastgoedontwikkelingsteam van Fraport."