MRG Logistics heeft het nieuwe orderpicksysteem Rotapick officieel in gebruik genomen. De opening is verricht door Kai Uwe Kretchman van PSB en de CEO van moederbedrijf Mirage Retail Group Ynse Stapert.

De Rotapick, van de Duitse leverancier PSB, is een compact opslag- en orderpicksysteem, waarmee meer orderregels kunnen worden gepickt in kortere tijd. Voorheen was het zo dat de orderpicker met 4 of 8 klantbakken door het magazijn reed langs verschillende picklocaties om artikelen uit de stellingen te halen en in de klantbakken te stoppen (een “man-to-goods” systeem).

Met de Rotapick, die speciaal bedoeld is voor de wat kleinere, hardlopende artikelen, wordt het proces omgedraaid: de artikelen komen in kratten via een lopende band naar een werkstation waar de orderpicker staat (een “goods-to-man” systeem).

John Schollink, CEO MRG Logistics: “Wij zijn binnen ons distributiecentrum de afgelopen jaren continu in beweging en blijven zo bij met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatiseren, mechaniseren en robotiseren van goederen flows. Wat ons met de Rotapick onderscheidt van andere logistiek dienstverleners is de mogelijkheid om winkel- en internetlogistiek te combineren voor alle formaat goederen. Hierdoor zijn wij een interessante partij voor winkelketens om hun logistiek, inclusief e-commerce en opslag, bij ons onder te brengen tegen een variabel tarief.”