Beherman Motors heeft een overeenkomst gesloten met Farizon, een dochteronderneming van het Chinese Geely, om hun elektrische lichte bedrijfsvoertuigen (eLCV's) te importeren en distribueren in de Benelux. Het partnerschap richt zich op het verkennen van de groeiende markt voor eLCV's, met het doel een marktaandeel van 5% te veroveren.

Farizon is bekend om zijn brede scala aan commerciële voertuigen, inclusief de SuperVAN die in september geïntroduceerd wordt. Deze 3,5-tons bestelwagen kenmerkt zich door zijn lage laaddrempel van slechts 550 mm en de afwezigheid van een B-stijl voor unieke zijtoegang, wat het voertuig goed geschikt maakt voor stadsleveringen.

Beherman Motors, met ongeveer 50 distributeurs, streeft ernaar om binnen drie jaar meer dan 5% van de Benelux-markt voor eLCV's in handen te krijgen. Door de combinatie van Fuso-vrachtwagens, Farizon-bestelwagens en Piaggio-stadsvoertuigen, beoogt Beherman een sterkere positie in de sector van 'mid & last mile delivery' te bekleden.

Momenteel is slechts 7,4% van de bestelwagenregistraties in de EU volledig elektrisch. Dit partnerschap tussen Beherman en Farizon speelt in op de behoefte aan meer elektrische bestelwagens in de markt.