Daimler Truck verkocht in 2023 wereldwijd meer zero-emissie voertuigen dan ooit. Toch is het aandeel zero-emissie voertuigen minder dan 1% van het totaal dat het bedrijf verkocht. In totaal verkocht Daimler Truck 526.053 voertuigen, waarvan 3.443 zero-emissie voertuigen. De totale omzet van Daimler Truck steeg met 10% naar een recordniveau van €55,9 miljard in 2023.

De winstgevendheid en rendement op de verkoop lieten ook een positieve ontwikkeling zien, mede dankzij sterke financiële resultaten in het vierde kwartaal. De aangepaste EBIT sprong in 2023 met 39% omhoog naar een recordniveau van €5,489 miljard. Het aangepaste rendement op de verkoop van de industriële business bereikte in het volledige jaar 2023 9,9%, met een piek van 10,6% in Q4.

In 2023 breidde Daimler Truck zijn wereldwijde productportfolio van zero-emission modellen uit naar tien verschillende modellen. In Noord-Amerika werd de volledig elektrische Freightliner eM2 gelanceerd en in Europa vierde de batterij-elektrische langeafstandstruck Mercedes-Benz eActros 600 zijn wereldpremière.

Martin Daum, voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler Truck, verklaarde: “2023 was een recordjaar met uitmuntende financiële resultaten. We hebben een aangepaste operationele winst van 5,5 miljard euro behaald en een aangepast rendement op de verkoop in de industriële business van bijna 10%. Dit betekent dat we zeer dicht bij onze ambitie voor 2025 zijn. Dit is een geweldige prestatie waar ons wereldwijde Daimler Truck-team erg trots op kan zijn. Vooruitkijkend blijven we vastbesloten om ons volledige potentieel te benutten en sterke winstgevendheid te leveren, zelfs in normaliserende kernmarkten.”

Voor 2024 verwacht Daimler Truck een lichte daling in de verkoop van eenheden ten opzichte van 2023, bijna overal, en voorziet marktnormalisatie in Europa en de VS, met onzekere marktomstandigheden in Azië voor ten minste de eerste helft van het jaar.