Het last-mile logistieke platform Crossbay heeft haar portefeuille uitgebreid met de aankoop van een distributiecentrum van 25.514 m² in Almere. Het centrum is langjarig verhuurd aan de online kantoorartikelen leverancier 123inkt.nl.

Het object, dat een prominente ligging heeft langs de A6 en verbindingen met de A1 en A27, is in 2003 gebouwd en in 2007 uitgebreid. Het beschikt over een EPC A-label, 20 dokken, 280 parkeerplaatsen en een vrije hoogte tot 12 meter, wat de faciliteit bijzonder geschikt maakt voor moderne logistieke operaties.

Douglas van Oers, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland: “We zijn zeer trots dat deze verkoop tot een succesvol einde te hebben gebracht ondanks diverse uitdagingen gedurende het proces. We willen dan ook graag alle betrokken partijen bedanken voor hun samenwerking gedurende het gehele traject.”

Bij de aankoop werd Crossbay commercieel ondersteund door 1530 Real Estate en ontving het technisch advies van CBRE. Deloitte en Florent boden respectievelijk fiscale en juridische ondersteuning. Aan de verkoopzijde werd Savills Investment Management commercieel geadviseerd door Savills en juridisch door HVG LLP.