De aankomende editie van Logistica Next, de toonaangevende vakbeurs op het gebied van logistiek, warehousing en supply chain management, kondigt een strategische samenwerking aan met Dilas, de prominente kennis- en netwerkorganisatie gespecialiseerd in logistiek en industrieel vastgoed. Deze samenwerking is gericht op het delen van kennis over de uitdagingen en oplossingen binnen de logistieke vastgoedsector. Het evenement is gepland van 5 tot en met 7 november 2024 in de Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht.

Corien den Ouden, beursmanager van Logistica Next, benadrukt het belang van deze samenwerking: “Door de samenwerking met Dilas kunnen we vanaf nu onze bezoekers informeren over de waardevolle rol die vastgoed kan spelen op het vlak van verduurzaming, de energietransitie en het mooier maken van ons land. Een zeer belangrijk thema dat we hoog op de agenda hebben staan.”

Deze samenwerking komt op een moment waarop de logistieke vastgoedsector zich geconfronteerd ziet met significante uitdagingen, waaronder de noodzaak van duurzame economische groei en een schaarste aan geschikte locaties. Recente studies tonen een verwachte terugval in de opname van logistiek vastgoed naar 1,7 miljoen vierkante meter in 2024, wat een halvering betekent ten opzichte van 2022. “Om complexe vraagstukken op te lossen is samenwerking tussen overheid en de logistieke vastgoedsector nodig. Vanuit deze gedachten zijn wij trots op de nieuwe samenwerking met Dilas. Samen ontwikkelen wij een contentprogramma waarmee we een waardevolle bijdrage willen leveren aan de maatschappelijke vraagstukken die leven rondom logistiek,” licht den Ouden toe.

Edgar van Eekelen, directeur van ELBA\REC en programmabureau van Dilas, voegt hieraan toe: “Logistica Next is voor Dilas het platform om kennis te delen en het gesprek aan te gaan met de logistiek professional, we zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking.” De focus ligt op het verbinden van stakeholders binnen de logistieke- en industriële vastgoedketen om samen te werken aan duurzame en maatschappelijk verantwoorde ontwikkelingen.

De verwachting is dat de Koninklijke Jaarbeurs van 5 tot en met 7 november 2024 de logistieke hotspot van Nederland wordt, waar Logistica Next en ICT&Logistiek gelijktijdig plaatsvinden, met een rijk programma gericht op de toekomst van logistiek vastgoed en de nieuwste innovaties in de sector.