ILG (International Logistics Group Ltd) heeft onlangs Global Freight Solutions (GFS) overgenomen. De krachtenbundeling belooft een flinke impuls voor de ontwikkeling van de Enterprise Carrier Management (ECM)-platform van GFS. Hierdoor kunnen ze wereldwijde end-to-end ondersteuning bieden aan B2B en B2C klanten door de gehele supply chain.

GFS, dat meer dan twintig jaar geleden werd opgericht, heeft zich als pionier op het gebied van ECM-technologie en multi-carrier pakketdiensten gevestigd. Sinds de investering van Phoenix Equity Partners in 2017 heeft GFS zijn omvang meer dan verdubbeld en biedt het toegang tot meer dan 1000 verzendroutes in meer dan 220 landen, ondersteund door technologie die multi-carrier verzending vanaf de checkout tot de voordeur en terug automatiseert en vereenvoudigt.

Neil Cotty, CEO van GFS, over de overname: “We gaan een zeer spannende fase in voor GFS – deze nieuwe relatie en de synergieën met ILG en de bredere groep zullen ons helpen onze visie te realiseren. Het stelt ons in staat onze B2B en B2C klanten grotere kostenbesparingen, ongeëvenaarde diensten en expertise op elk aspect van hun supply chain aan te bieden, in elke hoek van de wereld.”

ILG, gespecialiseerd in omnichannel fulfilment oplossingen binnen de sectoren beauty, welzijn en mode, heeft 13 op maat gemaakte faciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en de EU. Sinds de overname door Yusen Logistics in 2018, blijft ILG jaar op jaar groeien.

Mike Stephenson, voorzitter van ILG, voegt toe: “Deze nieuwe en spannende acquisitie geeft ons het voordeel van GFS’s toonaangevende multi-carrier technologie en diensten om ons aanbod aan onze leverings- en fulfilmentklanten aanzienlijk te verbeteren en onze uitbreiding naar buitenlandse markten te stimuleren.”

De aankoop van GFS door ILG voor een niet bekendgemaakt bedrag zal zien dat het bestaande managementteam van GFS in hun huidige rollen blijft, terwijl Phoenix volledig zal uittreden. GFS werd geadviseerd bij de verkoop door Rothschild & Co en Travers Smith.