GLP Clean Energy heeft een Power Purchase Agreement (PPA) getekend met Fastned, het bedrijf achter de snellaadstations, voor het gebruik van hernieuwbare elektriciteit geproduceerd door de indrukwekkende zonne-energie-installatie op G-Park Zevenaar in Nederland. Dit project, een van de grootste dakgemonteerde PV-installaties in Europa, werd voltooid op 6 juli 2023 en draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot, met een besparing van ongeveer 5.000 ton CO2 per jaar.

Deze overeenkomst, beheerd door de onafhankelijke energieoperator Scholt Energy, zorgt ervoor dat Fastned alle hernieuwbare elektriciteit van deze installatie zal gebruiken voor zijn snellaadstations in Nederland. G-Park Zevenaar, een groot logistiek park, heeft een totale geïnstalleerde capaciteit van 16.2MWp en draagt over de totale levensduur van de installatie bij aan een besparing van ongeveer 80k ton CO2.

GLP zet zich in om hernieuwbare energieoplossingen aan te bieden binnen haar wereldwijde vastgoedportfolio, inclusief zonne-energie op locatie, mogelijk in combinatie met batterijopslag en laadstations voor elektrische voertuigen. GLP Clean Energy ontwikkelt momenteel hernieuwbare energieprojecten met een totaal van ongeveer 60 MW in Europa, met de ambitie om in de toekomst 500 MW te leveren.

Stefano Fissolo, Senior Director van GLP Clean Energy voor Europa, zei: “De ondertekening van deze PPA-overeenkomst met Fastned bouwt verder aan het momentum in ons initiatief voor schone energie en met name in ons dak-PV-programma op logistieke gebouwen. Deze nieuwe overeenkomst is bijzonder verheugend omdat onze hernieuwbare energie Fastned direct zal ondersteunen, maar ook hun vele klanten helpt bij het stimuleren van een bredere maatschappelijke overgang naar een duurzamere toekomst.”

Michiel Langezaal, medeoprichter en CEO van Fastned, voegde toe: “Voor Fastned is het belangrijk dat we onze klanten van voldoende duurzaam opgewekte stroom kunnen voorzien tegen een stabiele prijs, vandaag en in de toekomst. Met het groeiend aantal elektrische voertuigen op de weg, neemt ook de vraag naar snelladen toe. Deze overeenkomst helpt vraag en aanbod samen te brengen. Deze langetermijnovereenkomst verzekert de zonneparkontwikkelaar van de afname van alle opgewekte stroom, wat hen in staat stelt nieuwe duurzame energieprojecten te ontwikkelen. Deze partnerschap draagt bij aan een duurzamere toekomst en helpt ons de transitie naar elektrisch rijden te versnellen.”