Sparck Technologies, leverancier van automatische verpakkingsmachines voor dozen op maat, heeft haar Poolse dealer E.Pack Sp. z o.o. overgenomen. Deze stap bouwt voort op een vruchtbare samenwerking en versterkt Sparck's positie in de Oost-Europese markt.

Kees Oosting, CEO van Sparck Technologies, vertelde over de overname: "Deze relatie heeft geleid tot een groeiend aantal e-commercebedrijven die gebruik maken van onze verpakkingssystemen. Het is een logische stap om onze nauwe band verder te versterken.” Richard Nijboer, Directeur Sales & Services bij Sparck Technologies, benadrukte de voordelen van deze overname voor klanten in Polen, die nu gemakkelijker toegang hebben tot Sparck's producten en diensten.

De overname betekent ook dat het ervaren team van E.Pac direct toegang heeft tot alle middelen van het hoofdkantoor in Nederland. Robert Kostera van Sparck Technologies Polen ziet de overname als een perfecte stap voor de groeiende Poolse e-commerce markt: "De snellere toegang tot geavanceerde verpakkingstechnologie van Sparck zal Poolse fulfilmentbedrijven helpen om de verpakkingsuitdagingen rond capaciteit en arbeidskrachten op de juiste manier aan te pakken."

Standard Investment, de eigenaar van Sparck Technologies, is betrokken geweest bij het overnameproces en ziet grote groeimogelijkheden in Polen en Oost-Europa. Sparck Technologies is bekend om zijn CVP Everest en CVP Impack verpakkingslijnen, die producten in 3D scannen en een doos op maat snijden, wat bijdraagt aan een efficiënte en duurzame verpakking van orders.