Mollie gaat in het Verenigd Koninkrijk financiering aanbieden via Mollie Capital. Daarmee biedt het Nederlandse betaalpatlform Britse retailers de mogelijkheid om tot £250.000 te verkrijgen om groei te stimuleren. In Europa, waar de service eind 2022 werd gelanceerd, gebruikten met name e-commercebedrijven Mollie Capital voor het verkrijgen van voorraad en het verhogen van marketinguitgaven tijdens piekperiodes.

In het Verenigd Koninkrijk worden MKB-winkeliers volgens Mollie slecht geholpen door traditionele geldschieters. "Ze moeten stapels financiële gegevens produceren, worden onderworpen aan langdurige aanvraagprocessen en moeten weken wachten op een beslissing en vervolgens op de fondsen die volgen", zo stelt het bedrijf.

"In tegenstelling tot deze geldschieters zijn MKB-winkeliers, zodra ze 90 dagen betalingen hebben verwerkt met Mollie, direct in aanmerking komen om financiering aan te vragen. Het aanvraagproces duurt slechts vijf minuten en zodra een beslissing is genomen, worden de fondsen binnen 24 uur overgemaakt. Dit stelt winkeliers in staat om snel actie te ondernemen bij veranderingen in de bedrijfssituatie en te profiteren van groeikansen. Mollie Capital hanteert een vaste eenmalige vergoeding met een terugbetalingsplan op basis van een percentage van uw dagelijkse omzet."

Mollie werkt voor het verstrekken van de leningen samen met het Britse YouLend en heeft tot op heden meer dan €50 miljoen verstrekt aan circa 5.000 MKB'ers in Nederland, België en Duitsland. De aanvragen voor financiering zijn het hoogst tijdens piekperiodes in het winkelen, zoals Black Friday en de feestperiode. Volgens Mollie wijst het op latente vraag naar snelle financiering en bredere geldbeheerdiensten in het MKB.

Sebastian Bakker, algemeen directeur van het Nederlandse e-commerce merk CookingLife, een vroege klant van Mollie Capital, vertelt: "We hebben Mollie Capital gebruikt tijdens de renovatie van ons nieuwe hoofdkantoor en magazijn. Het heeft ons geholpen meer activiteiten tijdens de bouw voor te financieren om meer te investeren in ons nieuwe magazijn. Dit zal ons later tijdens de eindejaarsdrukte ten goede komen."

"Mollie Capital is onze eerste financiële dienst die in het VK wordt gelanceerd - de eerste van velen die zijn ontworpen om financiële bureaucratie voor MKB's te elimineren," zei Mia Hunter, algemeen directeur van Mollie UK. "Te lang zijn kleine en middelgrote Britse winkeliers verwaarloosd door traditionele betaaldienstverleners, geldschieters en banken. Ze investeren gewoon niet in de eenvoud en flexibiliteit die MKB's nodig hebben om hun financiën te beheren. Mollie Capital vult een kritische leemte in de Britse markt. In Europa hebben we klanten die herhaaldelijk gebruikmaken van en terugbetalen van deze nieuwe financieringsbron om indrukwekkende niveaus van duurzame groei te stimuleren."