Movu Robotics en Reesink Logistic Solutions, twee vooraanstaande namen in de logistieke automatisering, hebben hun succesvolle samenwerking onderstreept met baanbrekende projecten in Europa. Deze langdurige partnerschap heeft geleid tot innovatieve oplossingen voor logistieke uitdagingen, waaronder een uniek project in de koude opslag logistiek.

Voor de Weinig Group in Duitsland heeft Reesink Logistic Solutions een compact en hoogwaardig geautomatiseerd pallet- & itemopslag- en ophaalsysteem ontworpen, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Movu atlas pallet shuttle systeem. Dit systeem verbetert de efficiëntie aanzienlijk door de stroom van onderdelen, halffabricaten en eindproducten te stroomlijnen en handmatige handelingen te verminderen.

In Nederland brengt het project voor B&S automatisering naar een nieuw niveau met een uniek concept voor een pallet-gebaseerde Goods-to-Person oplossing in een koude opslag omgeving. Dit project combineert de Movu atlas pallet ASRS, de Movu ifollow AMRs, het pallet transportsysteem en de FAST PICK STATIONS tot een state-of-the-art en schaalbare oplossing. Zowel de Movu atlas shuttles als de ifollow AMR's kunnen functioneren in temperaturen variërend van -25 tot +40°C.

Machiel van den Hazelkamp, Commercieel Directeur bij Reesink Logistic Solutions, benadrukt het belang van de samenwerking met Movu Robotics: "Onze langdurige samenwerking met Movu Robotics is cruciaal in onze missie om onze klanten toekomstbestendige, geavanceerde opslagoplossingen te bieden die hun concurrentiepositie maximaliseren. De projecten voor de Weinig Group en B&S tonen niet alleen onze gezamenlijke capaciteit om onze standaardproducten aan te passen aan de unieke behoeften van onze klanten, maar benadrukken ook onze toewijding aan het vooruitbrengen van logistieke technologie."

Movu Robotics en Reesink Logistic Solutions zetten de toekomst van logistiek in het vizier door te focussen op oplossingen die niet alleen efficiënt en kosteneffectief zijn, maar ook specifiek op maat gemaakt voor de unieke behoeften van elke opslagfaciliteit. Met een strategische nadruk op duurzaamheid, flexibiliteit en de integratie van geavanceerde technologieën, zijn ze klaar om de logistieke uitdagingen van morgen vandaag al aan te gaan.