Maersk heeft een volledig digitale oplossing gelanceerd voor klanten die luchtvracht oplossingen willen boeken. Deze nieuwe online tool, beschikbaar op Maersk.com, stelt klanten in staat om hun luchtvrachtbehoeften gemakkelijk te boeken, met directe prijzen voor maar liefst 70.000 verbindingen tussen vrijwel alle relevante luchthavens wereldwijd. Maersk zet met deze lancering verdere stappen om de toeleveringsketens van haar klanten te verbinden en te vereenvoudigen.

"In de huidige tijd, waar volatiliteit en onzekerheid constante bedreigingen vormen voor de wereldwijde toeleveringsketens, zoeken onze klanten naar wendbaarheid en veerkracht die hen in staat stellen snel beslissingen te nemen over het verplaatsen van hun vracht over grenzen. Door te boeken op Maersk.com krijgen onze klanten directe prijzen en de transparantie stelt hen in staat geïnformeerde beslissingen te nemen", zegt Darryl Judd, Regionaal Hoofd Luchtvracht voor Maersk in het Indiase Subcontinent, het Midden-Oosten en Afrika.

Maersk's luchtvrachtoplossingen bieden vrachtvervoer vanuit de meeste internationale luchthavens in India. Gecombineerd met Maersk's geïntegreerde logistieke oplossingen die een robuust achterlandnetwerk van distributie omvatten, maakt Maersk dergelijk vrachtvervoer mogelijk van en naar 80% van India's postcodes met end-to-end ophaling en leveringen.

Naast directe prijzen en boekingen is het boekingsproces op Maersk.com geautomatiseerd, wat leidt tot een verbeterde operationele efficiëntie. Klanten kunnen ook Maersk Customs Services toevoegen voor naadloze douaneafhandeling en hun vracht overal en altijd volgen.