AP Moller Maersk, een toonaangevende speler in de scheepvaart, staat nu open voor het idee om een bod uit te brengen op DB Schenker, een van de vier grootste luchtvrachtvervoerders. Deze nieuwe overweging, aangekondigd door CEO Vincent Clerc na de presentatie van de kwartaalresultaten, is ingegeven door de aanhoudend sterke prestaties van de sector na de coronapandemie en de positievere kijk van de markt op vervoerders en expediteurs die dezelfde eigenaar hebben.

Clerc verwees naar het succes van CMA CGM met CEVA Logistics als een voorbeeld van een effectieve integratie van vervoerder en expediteur. Maersk's interesse in DB Schenker, momenteel eigendom van Deutsche Bahn, volgt op de aankondiging dat het bedrijf officieel te koop staat. Potentiële kopers, waaronder Maersk, werden uitgenodigd om hun interesse te registreren, waarbij een volledige overname de voorkeur heeft.

De mogelijke overname van DB Schenker door Maersk zou het bedrijf positioneren als een van de top drie luchtvrachtvervoerders, dichtbij de huidige nummer drie, DSV. Dit benadrukt Maersk's ambitie om hun dienstenportfolio te diversifiëren en hun aanwezigheid in de logistieke sector uit te breiden.