Logistieke dienstverlener CLdN heeft de Nederlandse bedrijven Broekman Distriport Real Estate BV en dochteronderneming Broekman Distriport BV overgenomen. De overgenomen terminal, gelegen op een 22 hectare groot terrein tegenover de bestaande Rotterdamse terminal van CLdN, biedt het bedrijf aanzienlijke mogelijkheden voor groei en diversificatie in de dienstverlening binnen de roll-on/roll-off (RoRo), load-on/load-off (LoLo), en breakbulk handling segmenten.

De infrastructuur van Distriport omvat 630 meter kade, faciliteiten voor containerbehandeling en -opslag, 50.000m² aan overdekte magazijnen, uitrusting voor de behandeling van breakbulk en zware ladingen, en een spoorwegterminal met 1,4 km spoor. De terminal is uniek in de Rotterdam-Rijnmond regio vanwege haar all-weather terminal en een vochtgecontroleerd magazijn. Distriport bedient klanten met lijndiensten naar en van Scandinavië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, en de Faeröer Eilanden, en heeft 80 fulltime werknemers in dienst.

Florent Maes, CEO van CLdN, benadrukte het belang van deze acquisitie: “De overname van Distriport past perfect bij de strategie van CLdN om te investeren in hoogwaardige haveninfrastructuur. Het stelt ons in staat om ons eigen netwerk van diensten in en uit Rotterdam verder uit te bouwen en biedt extra voordelen voor bestaande en nieuwe klanten. We kijken ernaar uit om onze nieuwe collega's te verwelkomen en samen te werken aan het ontwikkelen van nieuwe kansen voor de bredere CLdN-groep.”