Just Eat Takeaway.com N.V heeft Mayte Oosterveld binnengehaald als de nieuwe Chief Financial Officer. Oosterveld komt over van de Nederlandse supermarkretailer Plus en zal bij de etenbezorgdienst Brent Wissink opvolgen. Oosterveld wordt tevens lid van de Raad van Bestuur.

Mayte Oosterveld komt over van PLUS Holding B.V., een Nederlandse supermarktretailer met een jaarlijkse omzet van ongeveer €5 miljard, waar zij sinds 1 juni 2019 werkzaam was als chief financial officer. Ze is een ervaren financieel specialist met een brede achtergrond, die voorafgaand aan haar tijd bij PLUS uitgebreide internationale werkervaring heeft opgedaan, zowel financieel als strategisch, bij Goldman Sachs en Ahold Delhaize. Haar bewezen expertise op het gebied van kapitaalallocatie en achtergrond in fusies, overnames en corporate finance zullen van grote waarde zijn voor de Onderneming.

Mayte Oosterveld zal Brent Wissink opvolgen, die in juli vorig jaar heeft aangekondigd af te treden als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur zoals bepaald tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Onderneming in mei 2024.

Dick Boer, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com is verheugd met de benoeming van Oosterveld: "Ik heb het genoegen gehad om eerder met Mayte samen te werken bij Ahold Delhaize, waar zij het hoofd was van de afdeling Fusies & Overnames, haar ervaring heeft uitgebreid in het leiden van financiële planning en prestaties en het bevorderen van de synergieën van het gecombineerde bedrijf en verantwoordelijk was voor vele transacties, waaronder de fusie met Delhaize. Ze zal sterk financieel leiderschap brengen naar de Raad van Bestuur."

Mayte zal door de Raad van Commissarissen worden voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer tijdens de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2024. De benoeming van Mayte Oosterveld zal onderworpen zijn aan goedkeuring door De Nederlandsche Bank. Brent zal Just Eat Takeaway.com blijven ondersteunen als adviseur om een soepele overgang te waarborgen.