Prologis heeft de kwartaalcijfers van het vierde kwartaal bekend gemaakt. De belegger en ontwikkelaar van logistiek vastgoed had eind van het jaar een Europese porteufeille van 22,5 miljoen m2 (2022: 22,3 miljoen). Prologis zag de bezettingsgraad van haar portefeuille iets teruglopen tot 97,7% ten opzichte van 98,7% een jaar eerder. De huurinkomsten namen in het vierde kwartaal toe met 34,4% en over het hele jaar met 27,3%.

Ben Bannatyne, President Prologis Europa: “We sloten het vierde kwartaal van 2023 af met een solide pijplijn, een gezonde opleving in ontwikkelingen en een leegstandsniveau ruim onder het marktgemiddelde. Gezien de huidige omstandigheden blijft de vraag naar kwaliteit en duurzame warehouseruimte groot, vooral in dichtbevolkte landen als Groot-Brittannië, Nederland en Duitsland.” 

Jessica Pilkes: “Ook afgelopen jaar zagen we een gelijkmatige groei in de vraag naar hoogwaardige logistieke ruimte. Zo hebben we een aantal mooie nieuwe verhuurdeals gesloten op onze locaties in Eindhoven, Veghel en Almere, en zijn we verschillende nieuwe ontwikkelingen gestart, zoals in Breda. Met onze oplossingen via ons Essentials platform spelen we in op de behoeftes van onze klanten en anticiperen we op de snel veranderende eisen van de markt. Een ander hoogtepunt van afgelopen jaar is het eerste Zero Carbon Certificaat ter wereld voor een logistiek gebouw dat we hebben ontvangen voor Prologis Park Eindhoven DC4. Naast dat we hier allemaal zeer trots op zijn, kenmerkt dit ceritificaat het grote belang dat we hechten aan duurzame innovatie.”