Bottomline, leverancier van planningsoplossingen voor brandstoffen en gassen, heeft vandaag zijn nieuwe logistieke platform BX gelanceerd. Dit platform maakt autonome planning mogelijk en zorgt dat vrachtwagenvervoer in realtime geoptimaliseerd wordt met behulp van AI.

Het BX-platform is volledig cloudgebaseerd en biedt een slimme, gebruiksvriendelijke logistieke oplossing. Gebruikers kunnen al hun werkzaamheden uitvoeren op één enkel scherm, waarbij BX een continu plan biedt dat reizen uit het verleden, heden en toekomst omvat. Het platform biedt realtime inzicht in problemen en statussen en ondersteunt met slimme algoritmes.

Léon van Rijswijk, CEO van Bottomline, vertelt: "Na 7 jaar hard werken hebben we ons nieuwe BX-platform gelanceerd en ik ben erg trots dat we de eerste in de markt zijn die autonome planning mogelijk maakt. Bottomline innoveert opnieuw en biedt gloednieuwe zakelijke waarde aan de logistieke markt. Met BX Autonomous stellen we onze klanten in staat om echt volledig geautomatiseerd en in realtime te werken. Dit neemt de 3 grootste zorgen in de logistiek weg: lege klantentanks, hoge supply chain-kosten en geplande verplaatsingen die niet doorgaan."