Inwoners van Duitsland kunnen nu via de Uber Eats-app toegang krijgen tot het volledige assortiment van Flink. Deze samenwerking gaat van start in 39 steden waaronder Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Köln en München.

Marius Laue, VP Commercial bij Flink, looft de samenwerking om het wederzijdse voordeel van deze samenwerking: “De samenwerking tussen Flink en Uber Eats is een win-winsituatie voor beide merken, zoals de bestaande samenwerking in Frankrijk en Nederland al heeft aangetoond. Klanten hebben nu via Uber Eats toegang tot ons brede assortiment van meer dan 2300 producten en kunnen ze vers voedsel laten bezorgen via het platform. Tegelijkertijd breiden we ons klantenbestand uit met het merk Uber Eats, dat in veel steden al een gevestigde naam is.” Dit markeert een significante mijlpaal in de bezorgindustrie, waarbij klanten nu meer dan ooit tevoren, met slechts een paar klikken, toegang krijgen tot een breed scala aan producten.

Dr. Fabian Schrempf, Head of Grocery and Retail van Uber Eats Deutschland, voegt toe: “Onze gebruikers kunnen nu al niet alleen het beste eten in de stad vinden, maar ook bloemen, gebak, delicatessen en drankjes in onze app. Dankzij de samenwerking met Flink kunnen we in de toekomst ook het hele assortiment van de snelle bezorgservice aanbieden en zo onze app ontwikkelen tot een platform waar klanten echt alles kunnen krijgen wat ze nu nodig hebben..” Deze visie illustreert de ambitie van Uber Eats om een one-stop-shop te worden voor alles wat consumenten nodig hebben.

Gebruikers van de Uber Eats-app kunnen eenvoudig door het aanbod van Flink bladeren door te selecteren op de “Lebensmittel” optie, hun keuze te maken, online te betalen, en hun bestelling binnen enkele minuten aan huis geleverd te krijgen door Uber Eats-couriers. Deze innovatie in de snelle bezorgservice zet beide bedrijven op de voorgrond van de industrie, terwijl ze tegelijkertijd de lat hoger leggen voor concurrenten.