Volvo Trucks heeft zijn eerste volledig elektrische vrachtwagen onthuld, welke is gemaakt voor diverse stedelijke transporttaken. De FM Low Entry is Volvo's antwoord op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke transportoplossingen in steden.

Roger Alm, president van Volvo Trucks, benadrukt de kracht en wendbaarheid van de FM Low Entry: "De Volvo FM Low Entry is een krachtige truck, maar soepel om te rijden en gemakkelijk te manoeuvreren en sluit perfect aan bij onze ambities om ons elektrische aanbod uit te breiden."

Met een vijfsterrenbeoordeling in de Direct Vision-standaard dankzij zijn uitstekende zichtbaarheid, belooft de FM Low Entry een veilige en efficiënte keuze voor chauffeurs. De truck kan worden aangepast voor taken zoals afvalbeheer en distributie en is ontworpen met het oog op ergonomie en comfort.

De verkoop start in het eerste kwartaal van 2024 in Europa. Met dit model breidt Volvo zijn reeks elektrische trucks uit naar acht, voortbouwend op zijn pioniersrol in de markt voor zware elektrische trucks sinds 2019. Volvo's doel is om tegen 2030 50% van de nieuwe Volvo-trucks elektrisch te hebben.