Boudewijn Siemons (59) heeft de rol van CEO bij het Havenbedrijf Rotterdam op zich genomen. Hij volgt daarmee Allard Castelein op, die in de zomer zijn functie neerlegde. Siemons, die reeds diende als CEO ad interim naast zijn rol als COO, is door de aandeelhouders, de gemeente Rotterdam en de Rijksoverheid, voor een periode van vier jaar benoemd.

De Raad van Commissarissen, onder voorzitterschap van Koos Timmermans, ziet in Siemons een vertrouwd gezicht voor zowel medewerkers als klanten. “Boudewijn Siemons heeft zich bewezen als een meer dan goede CEO. Hij is een echte verbinder en brengt ervaring uit de maritieme sector, infrastructuur en energietransitie mee,” aldus Timmermans.

Siemons zelf ziet uit naar de voortzetting van zijn werkzaamheden als CEO, waarbij hij de Rotterdamse haven blijft ontwikkelen als een toekomstbestendige hub. “Het geeft mij veel energie om hiermee iedere dag weer aan de slag te gaan,” zegt Siemons.

Naast de benoeming van Siemons, is een nieuw beloningsbeleid voor de directie vastgesteld. De CEO zal voortaan een vast basissalaris ontvangen met een maximum van 365.000 euro per jaar, met een versobering van de aanvullende pakketten. Siemons zal een vergelijkbare beloning ontvangen als in zijn tijd als COO.

Met een rijke carrière die begon bij de Koninklijke Marine en via Koninklijke Vopak en Koninklijke VolkerWessels leidde naar het Havenbedrijf Rotterdam, brengt Siemons een schat aan ervaring met zich mee in zijn nieuwe functie als CEO.