Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing zullen een nieuw terrein op het industrieterrein BZOB in Helmond aangetrokken. KvR Real Estate, onder leiding van Karel van Rooij, heeft het 3 hectare grote perceel aan de Korendijk 9 verworven, een voormalige locatie van Hessing, om de groeiende vraag naar logistieke diensten te ondersteunen.

Karel van Rooij, staat aan het roer van zowel KvR Real Estate als de logistieke bedrijven, ziet de nieuwe locatie als een strategische uitbreiding: “De nieuwe locatie is aangekocht ter uitbreiding van onze reeds in gebruik zijnde terreinen en is bedoeld voor opslag, handling en aanvullende logistieke activiteiten voor onze gewaardeerde regionale opdrachtgevers.”

De ontwikkeling van deze nieuwe vestiging start onmiddellijk en wordt in twee fases uitgevoerd. In de eerste fase zal het bestaande terrein en pand een totale revitalisatie ondergaan, resulterend in 12.500m2 aan opslagcapaciteit. De tweede fase omvat de bouw van een nieuw food graded palletstellingenmagazijn met ruimte voor 14.000 pallets. Van Rooij benadrukt de focus op duurzaamheid: “Onder andere door het toepassen van zonnepanelen zal de nieuwe locatie zelfvoorzienend en energieneutraal worden.”

Dit project sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Van den Broek Logistics, dat onlangs heeft geïnvesteerd in zes nieuwe elektrische terminaltrekkers, en markeert een belangrijke stap in de toekomst van het bedrijf. De voltooiing van de herontwikkeling wordt medio september 2025 verwacht, waarmee Van den Broek haar capaciteit significant uitbreidt en haar dienstverlening naar een hoger niveau tilt.