Palmira Capital Partners, een vooraanstaande investeringsmaatschappij, heeft onlangs zijn eerste logistieke eigendom in België gekocht. Het betreft een modern distributiecentrum in Gent, wat een nieuwe stap betekent in de uitbreiding van hun portfolio. De investering is gedaan ten behoeve van het European Core Logistics Fund (ECLF). Details over de aankoopprijs zijn niet vrijgegeven.

Het distributiecentrum, dat in 2022 is voltooid, heeft een totale oppervlakte van ongeveer 160.795 vierkante meter en een verhuurbare ruimte van circa 75.050 vierkante meter. Het gehele pand is momenteel verhuurd aan Eutraco NV, een full-service logistiek dienstverlener. Volgens De Tijd heeft de bouw van het logistieke centrum circa € 60 miljoen gekost. 

Bij de aankoop van het distributiecentrum heeft Palmira Capital Partners juridisch advies ingewonnen bij Dentons en Altius en fiscaal advies bij E&Y. Voor technische ondersteuning werd CBRE ingeschakeld en Nova Ambiente was verantwoordelijk voor de milieuaspecten van de transactie. De verkopende partij, MG Real Estate N.V., werd bijgestaan door Savills.

Het ECLF fonds, een open-end speciaal fonds, richt zich op investeringen in toekomstgerichte logistieke panden gelegen op kernlocaties langs belangrijke Europese transportroutes.