De Franse scheepvaartgigant CMA CGM heeft een overeenkomst gesloten om het Britse logistieke bedrijf Wincanton voor ongeveer € 662 miljoen over te nemen. Door de overname van de specialist in magazijnbeheer van levensmiddelen krijgt CMA CGM een sterke positie in de Britse supermarktsector.

Wincanton, met operaties in meer dan 170 locaties in Groot-Brittannië en Ierland, wordt nu onderdeel van CMA CGM's groeiende portefeuille in de logistieke sector. Deze overname volgt op een reeks van acquisities door CMA CGM, waaronder het recente bod van ruim € 5 miljard voor de logistieke eenheid van Bollore en de aankopen van het auto logistiek bedrijf Gefco en vrachtvervoerder CEVA Logistics.

Het aanbod van CMA CGM via haar dochteronderneming CEVA, bedraagt 0,45 pond per aandeel van Wincanton, wat neerkomt op een premie van 52% op de slotkoers van Wincanton van 0,29 pond op de voorgaande donderdag. Dit bod waardeert Wincanton op 11,7 keer de jaarlijkse winst voor rente en belastingen. Het bestuur van Wincanton is van plan unaniem aan haar aandeelhouders te adviseren om voor het bod van CMA CGM te stemmen, wat zou leiden tot het van de beurs halen van Wincanton.

De totale waarde van de overname bedraagt ongeveer € 662 miljoen op een volledig verwaterde basis, met inbegrip van de schulden van Wincanton, die de ondernemingswaarde op ongeveer € 894 miljoen brengen. "Dit biedt een unieke kans om het aanbod van CEVA in het Verenigd Koninkrijk uit te breiden en extra expertise in de kruideniers- en consumentensector te verkrijgen", aldus de bedrijven in een gezamenlijke verklaring.