Binnenkort wordt er gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum en kantoorpand voor Technische Unie in Leeuwarden. De opdrachtgever en gebouweigenaar van de nieuwe vestiging is Sonepar Nederland Vastgoed. 

De nieuwe vestiging op bedrijventerrein De Zwette is ontworpen om verkoopafdeling en het distributiecentrum van Technische Unie samen te voegen. Het pand, met een oppervlakte van 4.500 m2 en voorzien van elf laad- en losdocks, wordt gebouwd volgens de huidige duurzame maatstaven met een energielabel A+++. De nieuwbouw zal diverse faciliteiten huisvesten, waaronder een servicecentrum, uitgiftepunt, kantoren en logistiek. Een uniek element is de showroomfunctie op het dak, waar de nieuwste installaties worden getoond.

De locatie in Leeuwarden is strategisch gekozen voor zijn goede bereikbaarheid, wat bijdraagt aan de logistieke efficiëntie van Technische Unie. Eerdere vestigingen die Aan de Stegge Twello voor Technische Unie realiseerde, bevinden zich in onder meer Den Haag, Amsterdam, Alkmaar, Arnhem en Borne. Deze gebouwen, herkenbaar aan het ontwerp met de huisstijlkleuren van Technische Unie, zijn ontwikkeld in samenwerking met architect Buro Duck.

De grondwerkzaamheden voor de vestiging in Leeuwarden starten in februari 2024, en de bouwkundige oplevering is gepland voor medio september 2024.