Scania gaat haar verkoop en dienstverlening in de Benelux opdelen in Nederland en een combinatie van België en Luxemburg. Carl Pattyn zal de nieuwe rol van Managing Director van Scania Belgium/Luxembourg op zich nemen, terwijl Janko van der Baan zich als Managing Director van Scania Nederland volledig zal concentreren op de Nederlandse markt.

Deze wijziging is in lijn met het langdurige doel van Scania Benelux om de lokale business zo dicht mogelijk bij de eindklant te laten opereren, terwijl de backoffice organisatie meer op de achtergrond blijft. Scania Nederland B.V, Scania Belgium nv/sa en Scania Luxembourg, die altijd de primaire contactpunten voor klanten zijn geweest, zullen nu nog meer naar voren worden geschoven in de bedrijfsvoering. De centrale backoffice van de Benelux zal blijven bestaan, maar met een meer ondersteunende rol.

Alle huidige medewerkers van Scania Benelux zullen meegaan naar de nieuwe organisatiestructuur. Deze verandering, die voortbouwt op de vestiging van de business unit Scania Benelux sinds 2007, benadrukt Scania's inzet voor het versterken van lokale marktactiviteiten en het bieden van gerichte diensten aan hun klanten in de respectievelijke regio's.