Een verwoestende brand heeft zaterdagochtend een magazijn 70.000 vierkante meter van Wildberries, Ruslands grootste online retailer, in St. Petersburg getroffen.

De brand heeft zaterdagochtend het magazijn van Wildberries, Ruslands grootste online retailer, in St. Petersburg in de as gelegd. Het vuur brak volgens lokale media uit op de zevende verdieping van het gebouw en verspreidde zich snel over de rest van het gebouw. Binnen een half uur na het uitbreken van de brand was al 40.000 vierkante meter van het magazijn ingestort.

Meer dan 270 noodhulpverleners waren ter plaatse om het vuur te bestrijden en slaagden erin te voorkomen dat het zich verder verspreidde. Ondanks eerdere "valse alarmen", werd het brandalarm aanvankelijk genegeerd, wat resulteerde in een vertraagde evacuatie van het gebouw. Er zijn berichten over minstens één ernstig gewond persoon.

Er wordt gespeculeerd over brandstichting als oorzaak, mede door recente onrust en politie-invallen in het magazijn. Wildberries heeft aangekondigd dat alle getroffen klanten en verkopers gecompenseerd zullen worden voor hun verliezen, met een geschatte totale schade van 120 miljoen euro.