Het najaar van 2023 was voor de Europese online kledingwinkel About You een uitdagende periode. Door een ongebruikelijk warm najaar daalde de omzet licht met 0,5% tot €552 miljoen.

Het warme weer in het najaar had een directe impact op de verkoop van winterkleding, waardoor de omzet licht daalde in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze daling is ook deels te wijten aan een algemene terughoudendheid van consumenten. Ondanks deze uitdagingen wist het bedrijf toch zijn actieve klantenbasis grotendeels te behouden, met een lichte daling van 1% tot 12,4 miljoen klanten.

De gemiddelde orderwaarde steeg met 1,2% steeg naar €56. Dus hoewel klanten minder vaak kochten gaven ze bij elke aankoop wel meer uit. Het totale aantal bezoeken van de website en app nam met 5% af tot 132 miljoen.

Financieel gezien heeft About You een sterke positie. De aangepaste EBITDA steeg met 4% tot €20 miljoen, wat wijst op een solide winstgevendheid. Bovendien genereerde het bedrijf een indrukwekkende vrije kasstroom van €93 miljoen.

Mede-oprichter en directeur van About You, Tarek Müller, benadrukte de successen van het bedrijf ondanks de uitdagende marktomstandigheden. Hij wees op efficiëntieverbeteringen en kostenreducties, vooral in de vaste kosten (fulfilment), die bijdroegen aan een verhoogde brutowinst. Müller gaf aan dat de Duitse thuismarkt beter presteerde dan de rest van Europa.

Ondanks de uitdagingen blijft About You ambitieus. Het bedrijf verwacht een omzetgroei van 'ergens tussen de een en elf procent' voor het hele boekjaar, dat eindigt in maart 2024. Deze prognose is opmerkelijk gezien de huidige stand van +0,6% na negen maanden.