Stichting DUWO gaat haar studentenwoningen voorzien van pakketkluizen van MyPup (My Pick Up Point). MyPup start medio april met de uitrol van de eerste locaties en deze wordt de komende tijd uitgebreid naar zo’n 80 locaties in onder andere Amsterdam, Delft, Den Haag, Haarlem, Leiden en Wageningen.

De oplossing van MyPup bestaat uit drie stappen: alle pakketten van verschillende aanbieders worden eerst in een hub verzameld aan de rand van de stad. Daar worden de pakketten gesorteerd op hun eindbestemming. Vervolgens levert de bezorger per elektrisch busje of fiets de pakketten af in speciale kluizen die in de appartementencomplexen staan (een Pick Up Point). Zo rijdt er in plaats van verschillende bezorg- en pakketdiensten nog maar één bezorger dagelijks de wijk. Hierdoor lopen er niet de hele dag verschillende bezorgers in- en uit, neemt de verkeersdrukte af en wordt er CO2-uitstoot bespaard. De bewoners van de studentenwoningen ontvangen een notificatie en kunnen hun pakket(-ten) ophalen wanneer het hen uitkomt.

 “Naast onze eigen overtuiging voor duurzamere keuzes, zijn onze studentbewoners zich ook steeds bewuster van hun impact op hun omgeving. Na een pilotfase van 8 maanden, menen we dat de oplossing van MyPup hier het beste op aansluit. De service biedt ook een oplossing voor pakketten die rondslingeren of kwijtraken omdat ze in gangen (vaak zonder toestemming) worden afgeleverd. Met deze service kunnen pakketten veilig door een vaste bezorger in een kluis worden opgeborgen. Onze bewoners reageerden in een enquête daarom ook enthousiast over de service en ook de huurdersorganisaties staan achter dit plan. We zijn daarom verheugd om de samenwerking met MyPup aan te gaan”, aldus Barend Kuenen, Bestuurder bij DUWO.

“Voor hun gebouwen zelf maakt DUWO al veel duurzame keuzes, maar voor de pakketlogistiek rondom de studentenwoningen konden er nog stappen worden gezet. Zeker gezien de toename van online aankopen, komt hiermee niet alleen het milieu steeds meer onder druk te staan, maar ook neemt de hoeveelheid verkeersbewegingen in een stad alleen maar toe. Dit komt de leefbaarheid van onze steden niet ten goede. We zijn daarom erg blij om met DUWO op zo’n schaal stappen te zetten naar duurzame en veilige pakketbezorging in Nederland,” aldus Luke van der Wardt, CEO van MyPup.